Kwaliteitsgaranties

Dit zijn enkele van de TS KiCK kwaliteitsgaranties die ons onderscheiden van alle andere tennisscholen in Nederland:

  • Hoogste coach bevoegdheid.
  • Klantvriendelijkheid en klantgerichtheid.
  • Samenwerking sportarts.
  • Mentale training en -coaching.
  • Oudertraining -en stimulering van betrokkenheid.
  • Persoonlijke toernooibegeleiding.
Voor meer informatie over de visie van TS KiCK, kijk ook op pagina Trainingsvisie.

Welke kwaliteitseisen stelt u dé Tennisschool voor uw kind?

Bevoegdheid en ervaring trainers?

Willekeurige TennisschoolTS KiCK
Een jonge trainer, vaak net van school. Ervaring in training en coaching op hoogste niveau, in talentherkenning en -ontwikkeling, in het geven van workshops en mentale trainingen, en in het "TennisKids" aanpak.
Meestal geen licentie, en geen gevolgde applicaties. Hoogste coach-bevoegdheid!

Oog voor de fysieke ontwikkeling?

Willekeurige TennisschoolTS KiCK
Lessen starten vaak zonder warming-up. Altijd een korte warming-up.
Looptraining vaak door spelers gegeven. Samenwerking sportarts Sanadome! Verplichte sportkeuring; bij 2x per week trainen.
Duurlopen, die op bepaalde leeftijden eerder niveauverlagend ipv omgekeerd werken. Voornamelijk coördinatieve en tennisspecifieke bewegingstraining.

Toernooibegeleiding?

Willekeurige TennisschoolTS KiCK
In grote groepen, begeleid door hoofdtrainer met stagiaires of goede spelers uit de eigen school. Persoonlijke begeleiding met trainingen tussen wedstrijden door.
Meer gezellige vakantieweek dan een leer- en trainingsweek. Meerdere wedstrijdobservaties, mét nabespreking. Bij verlies 1e ronde; individueel voorbereiden op volgend toernooi.

Aanvullende faciliteiten?

Willekeurige TennisschoolTS KiCK
Sponsoring alleen voor sterkste spelers. Tegemoetkoming in bijkomende tenniskosten voor iedereen. Behoorlijke reductie op kleding en rackets. Gratis kwaliteits T-shirt. Racketgroeisysteem - nieuw racket nodig, oude racket kan retour, dus minder kosten.
Aandacht alleen in grote groepen. Privétraining vrijwel nooit in het pakket. Individuele aandacht en persoonlijk advies; bijvoorbeeld met betrekking tot het tennismateriaal.

Kwaliteit ballen?

Willekeurige TennisschoolTS KiCK
Vaak oudere, kalere of te harde ballen. Uitsluitend gasgevulde DUNLOP ballen met allerlei soorten vertraagde ballen.

Aandacht voor mentale training?

Willekeurige TennisschoolTS KiCK
Meestal een ad-hoc aanpak; vooral wat niet mag; bijvoorbeeld met je racket gooien of vloeken. Vanaf het begin worden mentale aspecten structureel en methodisch meegetraind.
Zelden een structurele aanpak. Basis mentale vaardigheden worden bij elke training bijgebracht, moor middel van ontwikkeling rituelen en stimulering sportief gedrag.
Er wordt vrijwel nooit gewerkt met persoonlijke doelen. Persoonlijke aandacht voor normen en waarden, indivudele verschillen in het omgaan met teleurstelling en spanning, en uiteindelijk leren werken met persoonlijke doelen.

Continuïteit van de trainingen?

Willekeurige TennisschoolTS KiCK
Buitenles vaak gecombineerd met les in de hal. Uitsluitend indoortrainingen.
Buitenles gaat regelmatig niet door in belangrijkste leerperiode (winter). Les gaat altijd door, wat een absolute voorwaarde is voor de jongste kinderen om het optimaal leerrendement te halen; een kind gaat dan veel sneller en harder vooruit (50-75% meer).
Invloeden van regen, vorst en wind. Sommige slagen zoals de service zijn dan niet goed te trainen. Geen weersinvloeden, met als resultaat regelmatig balgedrag, wat van belang is om basistechnieken goed te leren.

Rol van ouders?

Willekeurige TennisschoolTS KiCK
Geen concrete coaching van ouders met betrekking tot omgaan met sportende kinderen. Betrokkenheid ouders wordt gestimuleerd. Er wordt een voortgangscontrole bijgehouden van uw kind. Daarnaast worden ouders ook middels workshops bijgebracht hoe hun kind op een juiste manier te motiveren en te steunen bij sport.
Geen vaste afspraken om met de trainer van uw kind zijn/haar ontwikkeling door te spreken. Eind trainingsjaar wordt op verzoek een 10 minuten gesprek gepland over de voortgang van uw kind.
Invloeden van regen, vorst en wind. Sommige slagen zoals de service zijn dan niet goed te trainen. Geen weersinvloeden, met als resultaat regelmatig balgedrag, wat van belang is om basistechnieken goed te leren.

Neem contact op

  • 06 53 42 89 11

Slim Tennis

Ts KiCK werkt nauw samen met Slim Tennis. Zo geeft Slim Tennis regelmatig een workshop voor KiCK spelers en ouders. Daarnaast kunnen KiCK spelers met maar liefst 33% korting de populaire Slim Tennis zweetbandjes afnemen (deze zijn direct bij Jos te bestellen).