Trainingsvisie

Functioneel trainen

Wij trainen vanuit het tennisspel en de verschillende spelsituaties, wat functioneel trainen wordt genoemd.

Wij trainen bijvoorbeeld niet dé forehand, maar wel ‘het dieper of beter cross sturen van de forehand’. Heeft een andere speler deze forehand nou net als wapen, dan traint hij bijvoorbeeld meer op de forehand contra-cross, of op het versnellen van zijn forehand, om daar bijvoorbeeld een wapen van te kunnen maken. We trainen gevarieerd, op alle specifieke spelsituaties, of gerichte deelaspecten. Soms is een slagtechniek oorzaak van een probleem, maar het kan net zo goed een looptechnisch probleem zijn (een speler komt steeds niet goed uit voor een slag bijvoorbeeld).

Groepstrainingen

Binnen onze groepstrainingen wordt regelmatig gedifferentieerd getraind. De ene speler oefent iets anders dan de ander. We trainen op persoonlijke doelen. Dat maakt onze trainingen uitdagender, effectiever en vooral leuker (beter passend bij het karakter van een kind)!

Ook is elke oefenvorm gericht op een speldoel. Kun je die ondiep aankomende crossbal op je forehand nu rechtdoor spelen naar de backhand van je tegenstander, en zo ja, hoe vaak kun je dat? Dit is substantieel anders dan de trainer, die bijvoorbeeld vrijwel altijd vanuit een kar de ballen ‘netjes’ aanspeelt bij een speler en 100 keer dezelfde forehand laat oefenen, puur op een (vormgerichte ‘mooie’) techniekuitvoering. Deze techniek is namelijk meteen ‘verdwenen’, als de eerste onregelmatig aankomende bal in een wedstrijdje moet worden teruggespeeld. Er ontstaat zo een gat met het wedstrijdspel dus; Speler lijkt in de training veel beter…

Kleinschaligheid

Ts KiCK kiest dan ook voor kleinschaligheid. De school bestaat uit een beperkt aantal kleine trainingsgroepen van verschillende leeftijden en spelniveaus. Dat houdt in veel persoonlijke aandacht voor het karakter van elke speler.

Het programma is uitgekiend en bestaat uit veel meer dan alleen techniektraining. Spelers leren om te gaan met persoonlijke doelen, en moeten deze ook samen formuleren. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van videoanalyses, wat de beeldvorming bij de speler stimuleert. Ook wordt aandacht besteed aan coördinatietraining, looptraining én mentale training.

Dat noemen we dan: de “Total package”. Tennis is immers Tactiek, Techniek, Conditie én Mentaliteit! Dat moet dan ook als geheel en geïntegreerd in de trainingen worden aangeboden.
Om het individuele en persoonlijke karakter te onderstrepen zitten in ons pakket voor elke speler twee individuele trainingen van 30 minuten. Vanwege de aandacht voor die doelen, die in de reguliere groepstraining minder goed haalbaar zijn.

Ik wil mijn kind nu inschrijven.

Neem contact op

  • 06 53 42 89 11

Slim Tennis

Ts KiCK werkt nauw samen met Slim Tennis. Zo geeft Slim Tennis regelmatig een workshop voor KiCK spelers en ouders. Daarnaast kunnen KiCK spelers met maar liefst 33% korting de populaire Slim Tennis zweetbandjes afnemen (deze zijn direct bij Jos te bestellen).